Hvad er DSU?

DSU er Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og er Socialdemokratiets ungdomsorganisation.

DSU er en organisation for dem, der gerne vil blive klogere på samfundet og politikken i Danmark samt resten af verden, samtidig med at møde andre unge, der også er politiske interesserede. DSU holder kurser og mange andre spændende politiske arrangementer, hvor man kan møde DSU’ere fra hele Danmark.

DSU Skive

DSU Skive er en lokalafdeling under Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Afdelingen er en del af Distrikt Midtjylland, der er en af DSU’s 9 distrikter på landsplan.

Møderne i DSU Skive foregår på forskellige måder. Der er både møder, hvor der bliver inviteret en oplægsholder, der deler ud af deres viden inden for et specifikt politisk emne, og møder, hvor vi selv sidder og snakker om et emne. Det kan for eksempel være, at vi ser en film, der har fokus på et specielt politisk område, og derefter debatteres dette område.

Der er også møder, hvor vi tager ud i byen og besøger interessante personer eller steder. 

DSU Skive laver politisk aktivisme i Skive Kommune. Det sker blandt andet i skolestartskampagnen i august/ september hvert år. DSU Skive hjælper også Socialdemokratiet i Skive Kommune med kampagner, når der afholdes kommunal-, regionsråds- og folketingsvalg.

Historie

Afdelingen blev grundlagt på Hotel Phønix, der lå på hjørnet af Østergade og Brogaardsgade tilbage i starten af 1900-tallet. Det skete på den første ordinære generalforsamling den 18. januar 1920.

En af stifterne af DSU Skive var journalist Jens A. Christensen, der også blev valgt som DSU Skives 3. formand på en ekstraordinær generalforsamling d. 30.06.1920, og han genvælges på den ordinære generalforsamling året efter d. 21.01.1921.

Jens A. Christensen afgår som formand d. 12.10.1921 pga. tuberkulose og dør d. 29.12.1921, kun 25 år gammel.

Internationalt

DSU er med i Den Internationale Socialistiske Ungdoms Union IUSY (International Union of Socialist Youth).

I samarbejde med IUSY, er DSU involveret i politisk arbejde mange steder rundt om i verden, blandt andet i Libanon, Irak, Hviderusland og Filippinerne, hvor DSU hjælper søsterorganisationen i det pågældende land med at kæmpe for demokrati.

Vil du være med?

Du er velkommen til at synes godt om vores side på Facebook:  https://www.facebook.com/DSUSkive/

Så vil du altid blive informeret om kommende møder og arrangementer.

Hvis du skulle være interesseret i at blive medlem, så kan det gøres via denne hjemmeside: www.dsu.net

Der er også mulighed for at blive støttemedlem. Som støttemedlem er du med til at sikre, at DSU’erne i dit lokalområde har mulighed for at få deres idéer ud i livet. Hvis du kunne tænke dig at blive støttemedlem, kan det gøres via dette link: https://dsu.net/medlem/medlemskab/stoettemedlemskab/

Blive informeret om kommende møder og aktiviteter
Følg os på Facebook: