Pressemeddelelse i Skive Folkeblad

Af Peder Christensen, Claus Kjeldsen og Anne Paulin

Regeringen foreslår nærhospital i Skive

Regeringen præsenterer d. 27.10 udspillet ”Tættere på II”, hvori det foreslås at etablere op til 20 nærhospitaler, hvor Skive er nævnt som et af placeringerne. Det vækker glæde hos byrådsmedlem og borgmesterkandidat Peder Christensen (S), regionsrådsmedlem Claus Kjeldsen (S) og Folketingsmedlem Anne Paulin (S), der alle har talt varmt for at flytte flere funktioner og arbejdspladser ind i det gamle sygehus og nuværende Skive Sundhedshus og Regionshospital. 

Udover at pege på konkrete placeringer til nærhospitaler, vil regeringens udspil indeholde, at der afsættes puljemidler, som regioner og kommuner i fællesskab kan søge til f.eks. ombygning og tilbygning på kommende nærhospitaler. Sundhedsstyrelsen vil få til opgave at komme med beskrivelser af de funktioner, der kan flyttes til nærhospitalerne, som f.eks. opfølgningsforløb for mennesker med kroniske sygdomme. De tre socialdemokratiske politikere glæder sig over udsigten til at få flere funktioner og arbejdspladser trukket til et kommende nærhospital.

Peder Christensen byrådsmedlem og borgmesterkandidat (S) udtaler: ”Det er helt afgørende for en kommune som Skive, at der er attraktive arbejdspladser, og at borgerne oplever at der er god adgang til sundhedsvæsenet. Derfor er jeg glad for, at vi har en socialdemokratisk regering, der lytter til os der slår på tromme for et Danmark i bedre balance. Forslaget om nærhospitaler er en rigtig god nyhed for Skive”

Claus Kjeldsen, regionsrådsmedlem (S) udtaler: ”Med Skive Sundhedshus og Regionshospitalet Skive har vi et rigtig godt setup, som nu kan blive styrket endnu mere med forslaget om nærhospitaler. Som regionsrådspolitiker fra Skive har det altid været et stort fokus for mig at fastholde og tiltrække nye funktioner til Skive. Det vil status som nærhospital være med til at sikre”

Anne Paulin, folketingsmedlem (S) udtaler: ”Jeg ser Skive Sundhedshus som et glimrende eksempel på det nære sundhedsvæsen, som vi nu vil styrke yderligere med forslaget om et nærhospital i Skive. I folketingsvalgkampen foreslog jeg selv Skive som en oplagt placering for et nærhospital, og håber derfor, at vi nu kan samle et flertal bag forslaget.”     

Regeringen vil i den kommende tid indkalde til forhandlinger med henblik på at lave en endelig aftale.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Peder Christensen: 40412977

Claus Kjeldsen: 41151245

Anne Paulin: 61625149