Læserbrev i Skive Folkeblad

Af Niels Ole D. Nielsen, lørdag den 30. oktober 2021

Skat? Synes du godt nok

at skatten skal sættes ned?

I denne valgperiode var vi i Socialdemokratiet toneangivende i, at Skive Byråd sagde nej til en skattelettelse i forbindelse med budget 2021. Skattelettelsen ville have betydet, at den almindelige borger havde fået en skattelettelse på ca. 150,- kr. efter skat. Et lille beløb set i forhold til, hvor stor en negativ betydning, det ville få for alle vores velfærdsområder i Skive Kommune.

Tænker du alligevel, at 150,- kr. i skattelettelse lyder godt, så husk på, at din kommuneskat går til: Vores plejecentre, hjemmehjælp, anden velfærd på ældreområdet, vores handicappede borgere, skoler, daginstitutioner, veje, cykelstier, fortove, nyt asfalt, udvikling af GreenLap, udvikling af Big Blue, udvikling af nye boligområder, sundhed, forebyggelse, psykiatri, KCS, teater, haller, arbejdsløse, elevpladser, Landsbyudvalgets økonomiske hjælp i Skives opland, idrætsklubber, foreninger, museer, løn til de kommunalt ansatte, og meget meget mere.

Skattelettelser er lig med velfærdsforringelser, for uanset hvilke ideologiske bortforklaringer nogen kommer med, så kan pengene kun bruges en gang. Derfor passer det heller ikke, når nogen lover både mere velfærd sammen med skattelettelser. Det er kan ikke lade sig gøre! Det er lidt som at springe fra en 10 meter vippe ned i et tomt bassin. Det føles måske ok lige i starten, men så kommer det til at gøre rigtig ondt.

Så nej, der er de kommende 4 år brug for en yderligere styrkelse af vores velfærd i kommunen og beskyttelse af vores svage borgere. Derfor er svaret på, om skatten skal sættes ned, et klart nej fra mig!

Mvh

Niels Ole D. Nielsen

Kastanievænget 66

7800 Skive

Nr. 3 på den Socialdemokratiske liste til byrådsvalget